Miljömärkning

Miljömärkningar

Inte alltid ett givet val

Sedan man började placera miljömärkningar på konsumentförpackningar, vilket skedde redan i slutet på 1980-talet, så följer och driver jag vidare för fortsatt utveckling. Vi har tjugofem års erfarenhet från industri och dagligvaruhandeln om vilka märkningar som kan accepteras och vilka som kan appliceras på produkter. Funderar ditt företag på att ta steget mot någon typ av miljömärkning eller miljöanpassa era produkter kan det vara bra att komma i kontakt med oss

Ekologisk produktmärkning

Att starta processen

När företaget står inför ett strategiskt val att undersöka möjligheterna att producera ekologiska produkter är det bra att kunna ta del av de råd och erfarenheter som redan finns. Vi erbjuder rådgivning till dig som står inför detta strategiska val.

Genom våra samarbetspartners har vi lång och bred kunskap i fråga om certifiering av ekologiska produkter och marknad både i Sverige och internationellt.

Vi kan hjälpa er med:

  • Granskning av att recept uppfyller reglerna avseende:
  • Tillsatser och processhjälpmedel
  • Ingredienser
  • Importerade produkter, vilka certifieringsorgan accepteras, godkännande av Livsmedelsverket.
  • Förpackningar, hur får märken och ordet ekologiskt användas?

Utöver kunskapen om den svenska marknaden så kan vi hjälpa er med det som behövs för godkännande för andra marknader, t.ex. NOP certifiering för USA eller godkännande av privata kontrollorgan som Soil Association in England.

Vi kan också hjälpa er att finna de råvaror ni behöver i er förädlingsindustri, vi känner en stor del av de europeiska, amerikanska, afrikanska och asiatiska leverantörerna och importörerna. Vi har även ett brett kontaktnät av köpare av ekologiska produkter.